Tapas

Herunder finder du vores tapas udvalg og menuer.

Tapas

Fra kl. 12.00 – 17.00/18.00 – 21.00

dagens fisk med sæsonens tilbehør

95,-

Tartar af DANSK KALV med mayo & sprødt

95,-

marineret salat med knas

65,-

kylling med estragon

75,-

osteanretning

85,-

SNACKS & CHARCUTERIE

Burts ”handcooked” chips

20,-

blandet charcuterie

65,-

Saltede mandler & spanske oliven

55,-

unika gammelknas ost

45,-

brød & smørelse

to typer dyp

35,-

glutenfri knækbrød

35,-

Drewsen’s brød eller rugbrød

20,-

Smør

5,-

Sødt

dagens kage spørg betjening

35,-

Småkager fra franske Mere Poulard

25,-

DREWSENS TAPAS MENUER

Drewsens ”Tapas del dia”

Fra kl 12.00 – 17.00

TAPAS DEL DIA INDEHOLDER EN SMAGFULD BLANDING AF FORSKELLIGE TAPAS RETTER, BÅDE FRA HAVET OG FRA LANDET, TAPENADER, LUFTIGT BRØD, SURT & SALT

– DENNE MENU KAN OGSÅ BESTILLES SOM TAKE AWAY

Menuen er inkl. det gode brød samt smørelse

Pris pr. person (min. 2 pers.)

165,-

Drewsens ”Tapas del noche ”

Fra kl 18.00 – 21.00

APPETIZER

-VI LAVER EN LILLE GODBID SOM VÆKKER APPETITTEN-

DAGENS FISK MED ÅRSTIDENS TILBEHØR

-HVER UGE FÅR VI FRISK FISK HJEM FRA FX. HAVNENS FISKEHUS SOM BLIVER TIL EN LET FORRET-

DEN LUNE TAPAS MED GARNITURE

– LÆKKER LUN DELE SERVERING, VI ANRETTER I SKÅLE OG PÅ SMÅ FADE SÅ DET BLIVER EN SPÆNENDE TAPAS OPLEVELSE-

SØDT EL. OST

-AFHÆNGIG AF VIND OG VEJR OG VORES HUMØR, KAN DEN SIDSTE RET VÆRE I DET SALTE ELLER SØDE HJØRNE-

Menuen er inkl. det gode brød samt olivenolie

Pris pr. person (min. 2 pers.)

Inkl. vinmenu (4 glas)

275,-

500,-

tAPAS SILKEBORG: BEDST HOS DREWSENS

Tapas i Silkeborg er lig med hygge, små lækre retter og socialt samvær, som alt sammen bliver bundet sammen af det gode brød. Brødet er grund ingrediensen i vores tapas, for med godt brød er udgangspunktet for en lækker ret allerede lagt. Oven på det gode brød, har vi et hav af fantastisk tilbehør, der gør brødet til tapas.

TAPAS PÅ SILKEBORG TORVET

Hos DREWSENS gør vi op med den traditionelle stil inden for tapas og har sammensat vores egne specialiteter. Tapas specialiteterne er komponeret i en symfoni af forskellige lækre elementer, der forsyner retten med hver deres kvalitet. Vores tapas restaurant i Silkeborg sætter dine smagsløg på prøve, giver dig smagsoplevelser, som er lidt udover det sædvanlige, og så er vores tapas i Silkeborg et rigtig godt samlingspunkt for hygge og samvær med godt selskab.

TAPAS MENUER – FROKOST OG AFTEN

Vi har mange forskellige tapasretter på vores menukort, både som frokost og aftenmenuer, og du kan sammensætte dem, som du ønsker det. Vores frokostmenuer byder blandt andet på sprøde rejer med dild og frisk citron, smagfuld rillettes, hjemmelavet hønsesalat samt lufttørret skinke og krydret salami. Aftenmenuen for tapas i Silkeborg byder på DREWSEN’s “Tapas del noche”, som prydes af en smagfuld varmrøget laks fra Katrinedal, dagens lune tapas, kikærter, manchego ost og en frisk mango/passions dessert.

Tapas kommer oprindeligt fra Spanien og historierne om dens oprindelse er mange. En af disse går tilbage til 1200 tallet, hvor historien fortæller at den Spanske konge (Alfonso d.10.) dengang ikke brød sig om overdreven fuldskab. Derfor påbød han alle landets kroer og tavernaer, at de absolut måtte servere fast føde til deres øl, hvorfor Tapas blev født. Ovenstående historie er muligvis sand, men det mest sandsynlige bud vil nok være, at Tapas kommer fra Mauernes tid i Sydspanien, hvor de tog traditionen med at forkæle gæster med småretter, med fra det arabiske. Således findes der lignende gastronomiske oplevelser hele vejen rundt om middelhavet – værd at nævne er den græsk-tyrkiske “meze” og italienernes egen antipasti.

Hvor end de lækre spanske retter startede er det dog sikkert og vist, at de i dag aldrig har været mere populære eller med mere variation.