Tapas

Herunder finder du vores tapas udvalg og menuer.

Tapas

Fra kl. 12.00 – 17.00/18.00 – 21.00

Laks med sylt & lime

85,-

Pil selv rejer med dild & aioli

85,-

Tartar af DANSK KALV med mojo & chips

95,-

Spidskål med asparges & cashew

65,-

Rørt salat med høns & urter

65,-

frisk mozzarella med tomat & basilikum

85,-

Ost med knækbrød

65,-

SNACKS & CHARCUTERIE

Burts ”handcooked” chips

20,-

blandet charcuterie

65,-

Saltede mandler & spanske oliven

55,-

Lufttørret skinke

45,-

brød & smørelse

dagens to varianter af smørelse

35,-

glutenfri knækbrød

35,-

Drewsen’s brød eller rugbrød

20,-

Smør

5,-

Sødt

dagens kage spørg betjening

35,-

Brownie fra le Gateau med valnød & skum

35,-

Småkager fra franske Mere Poulard

25,-

DREWSENS TAPAS MENUER

Drewsens ”Tapas del dia”

Fra kl 12.00 – 17.00

TAPAS DEL DIA INDEHOLDER EN SMAGFULD BLANDING AF FISK ELLER SKALDYR, CHARCUTERIE, GODE OSTE, TAPENADER, LUFTIGT BRØD, SURT & SALT

– DENNE MENU KAN OGSÅ BESTILLES SOM TAKE AWAY

Menuen er inkl. det gode brød samt smørelse

Pris pr. person (min. 2 pers.)

165,-

Drewsens ”Tapas del noche ”

Fra kl 18.00 – 21.00

SPRØDE MANDLER & SPANSKE OLIVEN

LUFTTØRRET SKINKE

BRESAOLA MED FRISK MOZZARELLA & TOMAT

DREWSENS LUNE TAPAS

COUSCOUS MED URTER & OLIVENOLIE

RØDBEDE MED FETA & BALSAMICO

MANGO OG PASSIONS DESSERT

Menuen er inkl. det gode brød samt smørelse

Pris pr. person (min. 2 pers.)

Inkl. vinmenu (4 glas)

275,-

500,-

tAPAS SILKEBORG: BEDST HOS DREWSENS

Tapas i Silkeborg er lig med hygge, små lækre retter og socialt samvær, som alt sammen bliver bundet sammen af det gode brød. Brødet er grund ingrediensen i vores tapas, for med godt brød er udgangspunktet for en lækker ret allerede lagt. Oven på det gode brød, har vi et hav af fantastisk tilbehør, der gør brødet til tapas.

TAPAS PÅ SILKEBORG TORVET

Hos DREWSENS gør vi op med den traditionelle stil inden for tapas og har sammensat vores egne specialiteter. Tapas specialiteterne er komponeret i en symfoni af forskellige lækre elementer, der forsyner retten med hver deres kvalitet. Vores tapas restaurant i Silkeborg sætter dine smagsløg på prøve, giver dig smagsoplevelser, som er lidt udover det sædvanlige, og så er vores tapas i Silkeborg et rigtig godt samlingspunkt for hygge og samvær med godt selskab.

TAPAS MENUER – FROKOST OG AFTEN

Vi har mange forskellige tapasretter på vores menukort, både som frokost og aftenmenuer, og du kan sammensætte dem, som du ønsker det. Vores frokostmenuer byder blandt andet på sprøde rejer med dild og frisk citron, smagfuld rillettes, hjemmelavet hønsesalat samt lufttørret skinke og krydret salami. Aftenmenuen for tapas i Silkeborg byder på DREWSEN’s “Tapas del noche”, som prydes af en smagfuld varmrøget laks fra Katrinedal, dagens lune tapas, kikærter, manchego ost og en frisk mango/passions dessert.

Tapas kommer oprindeligt fra Spanien og historierne om dens oprindelse er mange. En af disse går tilbage til 1200 tallet, hvor historien fortæller at den Spanske konge (Alfonso d.10.) dengang ikke brød sig om overdreven fuldskab. Derfor påbød han alle landets kroer og tavernaer, at de absolut måtte servere fast føde til deres øl, hvorfor Tapas blev født. Ovenstående historie er muligvis sand, men det mest sandsynlige bud vil nok være, at Tapas kommer fra Mauernes tid i Sydspanien, hvor de tog traditionen med at forkæle gæster med småretter, med fra det arabiske. Således findes der lignende gastronomiske oplevelser hele vejen rundt om middelhavet – værd at nævne er den græsk-tyrkiske “meze” og italienernes egen antipasti.

Hvor end de lækre spanske retter startede er det dog sikkert og vist, at de i dag aldrig har været mere populære eller med mere variation.